Haku EAMA-kurssille 2024-2025 on käynnissä

29.8.2023

European Academy for Medicine of Ageing (EAMA) www.eama.eu/en järjestää kahden vuoden välein kansainvälisen post doc -kurssin, ja seuraava alkaa tammikuussa 2024. Suomelle on varattu tähän n. 40 opiskelijan opetusryhmään kaksi paikkaa.

 EAMA on voittoa tuottamaton yhteiseurooppalainen geriatrian alan koulutusta järjestävä yhdistys, jonka hallitus koostuu Euroopan nimekkäimmistä geriatrian professoreista. Kaksivuotinen EAMA-kurssi koostuu neljästä varsin intensiivisestä viikon mittaisesta osiosta, jotka järjestetään tammi- ja heinäkuussa vuosien 2024 ja 2025 aikana. Jokainen osio kattaa yhden keskeisen geriatrisen aihealueen, jonka monipuoliseen käsittelyyn on kutsuttu asiantuntijoita ympäri maailmaa. Vuonna 2024 alkava kurssi on järjestyksessä yhdestoista. Noin 25 suomalaista geriatri-kollegaa on jo suorittanut kurssin ja liittynyt Academy for Medicine of Ageing jäseniksi.

Kurssin tavoitteena on mm. syventää geriatrian erikoisalan ymmärrystä, terävöittää opetus- ja esitelmätaitoa sekä edesauttaa kansainvälistä verkostoitumista. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti nykyisille tai tuleville geriatrian opettajille. Oma tutkimustyö (esim. tekeillä oleva tai jo valmis väitöskirja) on toivottava, muttei välttämätön. Oma väitöstyö katsotaan kuitenkin hakijalle eduksi. 

 Kurssin kokonaishinta on 12.000 EUR,  joka sisältää myös opetusjaksojen hotellimajoitukset ja ateriat. Suomen Geriatrit ry on päättänyt tukea kahden jäsenensä osallistumista 9000 EUR koulutusapurahalla. Kurssimaksun loppuosa (3000 EUR) sekä matkakustannukset jäävät siis hakijan itsensä tai hänen työnantajansa maksettavaksi.

Mikäli olet kiinnostunut tammikuussa alkavasta EAMA-kurssista sekä Suomen Geriatrien tähän tarkoitukeen myöntämästä apurahasta, niin lähetä CV:si Suomen Geriatreille 18.9.2023 mennessä osoitteeseen www.suomengeriatrit.fi/yhteystiedot/. Kaikkien CV:nsä lähettäneiden joukosta hallitus valitsee kaksi ansiokkainta hakijaa apurahan saajiksi. Päätöksen jälkeen valitut voivat täyttää EAMA-hakulomakkeen sivustolta www.eama.eu/en/application-form 

EAMA-kurssin nro 11 ohjelma:

29.01.-02.02.2024 Principles of Geriatric Care, Milano

01.-05.7.2024           Cognition and Behaviour and Network meeting, Àvila

27.-31.1.2025           From Evidence to Care Delivery in Geriatric Medicine, Ateena

23.-27.7.2025           How to Promote Health and Provide Geriatric Care, paikka avoin